söndag 1 februari 2009

oh my sweet lord

Jag har tänkte att jag ska skriva en bok, har jag potential?
Det får mig att tänka på SvBvadstenagymnasiet, (om fyra månader är det historia) läraren har insett hur mindre bra och inte jättebra klassen i det stora hela är på predikat, objekt och en hel massa stavningsregler. Klart att det finns undantag, det gör det jämnt.
Hur som helst, vänligheten själv har satt ihop olika kompendium för att passa varje individ, de lämnades in föregående lektion som gav flashbacks till låg och mellanstadiet. Men vad säger dem när de har fått tillbaka sina häftet? Jo, att nästa gång vill de ha en guldstjärna. haha, guldstjärnor och korsord med enorma rutor och lätta frågor har jag sen länge sopat under mattan och glömt. Lite missnöjd bläddrade jag igenom mitt kompendium, svåra ord som nervös, hotell och doktor. Jag trodde detta var en svenska B lektion, alltså bör de vara mer avancerat än vad mellanstadiets krångliga bokstäver och läxförhör var.
Det är bra att det erbjuds, men det är strongt när mindre än halva klassen dyker upp.
Skulle folk underhållas av att läsa en bok om ett gäng skolungdomar under tre års tid, eller en bok om hurvida det heter äppelmos eller äpplemos? Egentligen kan man nog skriva böcker om allt och få dem uppskattade, huvudsaken är att DU kan skriva väl och underhållande. Kan jag det, har jag potential? Boken "jakten på försvunna äventyret" om 14 individer och resor kors och tvärs genom Sverige, jag vet inte. Det är en kul tanke, kanske en bok om en ljusblå trehjuling. men jag har en idé...

På tal om annat, jag pratade med Simon igår, han la fram ett bra förslag inför praktiken v15-17(18), det är värt ett försök i alla fall, en oas i praktik-letar-öknen.

Det blev en hyfsad dag tillslut, morgon bjöd trots allt på vårfågelsång, projektarbetet fick en lite försökning och omskrivning på Korsikadelen och boken "en kort berättelse om traktorer på ukrainska" är snart utläst, gosch :)

Lite senare blir det nog färsk och krämig brio-ost (hur nu den kan vara färsk när den är producerade i Frankrike och köpt på ICA i Berga?) och en stor kopp ångande tea. Men att föredra är nog camembert ost köpt i Frankrike med tillhörande färska baugetter och en flaska rödvin på en varm och solig strand tillsammans med "fixar-pojkarn", klart jag saknar dem.

Inga kommentarer: